Подорож мальовничими Карпатами

Де синії гори, де гори Карпати,
Туман в полонинах пливе…
Карпати, Карпати, зелені Карпати
Навік полонили мене.
Д.Луценко

Для кожного з нас із Карпатами пов’язане якесь приємне, незабутнє, рідне серцю відчуття. Багато хто серед нас пройшов саме серед їхніх зелених круч, свій перший похід, зустрів нових друзів, привіз безліч спогадів. Та навіть в таких наших,до болю знайомих Карпатах завжди є місце новому, чудовому, досі небаченому закуточку, який відкриває перед очима зовсім новий світ, доповнюючи картину, й до того дуже яскраву, ще більшим розмаїттям кольорів. 

З метою ознайомлення учнів із історією та природою рідного краю,організації змістовного дозвілля, у суботу 9 жовтня 2021 року школярі 7 – 8 класів Добрянського НВК І-ІІІ ст. здійснили подорож до середньовічної наскельної фортеці-града і митниці  IV—XVI століть, давньоруського наскельного оборонного комплексу Тустань.

Екскурсію організували та провели вчитель Гук Леся Орестівна,заступник директора з виховної роботи Яблонська Тетяна Степанівна.Цікавою була розповідь екскурсовода про замок часів українського Середньовіччя – Київської Русі і Галицько-Волинського князівства, колись потужну фортецю,яка охороняла соляний шлях у Європу. Після цього для учасників екскурсії організовано смачний обід,цікаві та розвиваючі ігри. Пізнавальною була також екскурсія в музей Тустані. Мандруймо просторами рідного краю,адже саме це здивує поєднанням природної краси та надзвичайно цікавою. захоплюючою історією.

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *