Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерного мислення «Бебрас-2018»

Значення шкільного курсу інформатики, у якому учні вивчають основні принципи та ознайомлюються з сучасними напрямками розвитку інформаційно-комунікативних технологій, з кожним роком зростає, адже ми живемо в епоху величезного впливу науково-технічного прогресу практично на всі сфери людської діяльності. Інформаційні технології глибоко проникли в наше життя і сучасне суспільство. Тому дуже важливо вже в школі оволодіти основними навичками в сфері ІТ.

Одним з важливих засобів зацікавлення учнів навчанням є проведення різного роду змагань, конкурсів.  Щороку (з 2008 р.) в Україні проводиться міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерного мислення «Бебрас». Мета конкурсу – популяризація і поглиблення знань з інформатики, інформаційних та комп’ютерних технологій серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій за кордоном, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх зарубіжних технологій в Україні.

Цього року конкурс  проводився 11-13 листопада. Учні Добрянського НВК також взяли участь у конкурсі «Бебрас-2018» Загальна кількість учасників  – 44. Це учні 2-10 класів. Координатор шкільного конкурсу – вчитель інформатики Козак Христина Степанівна. Для учнів 6-11 класів конкурс проводився 11 листопада, для 4-5 класів – 12 листопада, а для учнів 2-3 класів –  13 листопада.

Форма проведення  міжнародного конкурсу «Бебрас» подібна до конкурсів з математики і фізики «Кенгуру» та «Левеня». Основна відінність – всі завдання учні виконують на комп’ютері.

Учасникам пропонуються тестові, а також інтерактивні завдання, у яких отримання правильної відповіді передбачає виконання відповідної послідовності операцій на комп’ютері. Усі учні з цікавістю та захопленням виконували завданння конкурсу, які сприяють розвитку логіки та  комп’ютерного мислення.

Зараз проводиться опрацювання файлів відповідей.  Бажаємо усім відмінних результатів.

Опубліковано у Шкільні новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *